Συνεργασία ΚΠΕ Κρεστένων με το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του για το έτος 2015-2016 και της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, προγραμματίζει μονοήμερη εκπαιδευτική δράση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, στο ΚΠΕ Κρεστένων. 

 

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του ΚΠΕ Κρεστένων με το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και τη 15η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio που θα πραγματοποιηθούν από 28 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2015 στον Πύργο και άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μεταξύ των παράλληλων δραστηριοτήτων των φορέων αυτών οργανώνεται και σειρά παραστάσεων και εκδηλώσεων για παιδιά και εκπαιδευτικούς με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος, όπου τα παιδιά και οι νέοι ψυχαγωγούνται αυτοσχεδιάζοντας μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, τη μουσική και τη θεατρική έκφραση. Μία από τις δράσεις αυτές θα είναι η προτεινόμενη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων. 
 

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να εκφραστούν καλλιτεχνικά τα παιδιά δια μέσου του θεάτρου συμμετέχοντας σε θεατρικό παιχνίδι με θέμα το Περιβάλλον ώστε να ευαισθητοποιηθούν για αυτό. Ειδικότερα, θα επικεντρωθεί θεματικά στην ακτή και το δάσος (περιβαλλοντικά πεδία και των προγραμμάτων του ΚΠΕ). 
 

Από την Ομάδα Τέχνης Πάροδος θα συμμετέχουν ο παιδαγωγός και εμψυχωτής θεατρικής έκφρασης Ηλίας Πίτσικας και τη μουσική υποστήριξη θα έχει ο Δημήτρης Καρατζάς.