Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του για το σχολικό έτος 2018-2019, της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014 – 2020», υλοποίησε μονοήμερη εκπαιδευτική δράση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος – με δύο μαθητικές ομάδες και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, του Δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου και του 3ου Γυμνασίου Πύργου, αντίστοιχα, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του ΚΠΕ Κρεστένων με το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, τη 18η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio και των παράλληλων εκδηλώσεών τους, που πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο και άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και στην Αθήνα. Στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων οργανώθηκε μια σειρά παραστάσεων και εκδηλώσεων για παιδιά και εκπαιδευτικούς με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος, όπου τα παιδιά και οι νέοι ψυχαγωγούνται αυτοσχεδιάζοντας μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, τη μουσική και τη θεατρική έκφραση. Τη δράση στο ΚΠΕ συγκεκριμένα υλοποίησε ο παιδαγωγός και εμψυχωτής θεατρικής έκφρασης Ηλίας Πίτσικας με την υποστήριξη μελών της «Παρόδου».

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν να εκφραστούν καλλιτεχνικά τα παιδιά αυτοσχεδιάζοντας μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, τη μουσική και τη θεατρική έκφραση. Οι εμψυχωτές επικεντρώθηκαν σε θέματα για το Περιβάλλον ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για αυτό, ενώ επέμειναν σε παιχνίδια που ενισχύουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία.