ΔΑΣΟΣ - ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, 4 Μαρτίου 2009

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων η  Ημερίδα με θέμα: "Δάσος και κλιματική αλλαγή".

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων  σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Π.Ε. του Νομού Ηλείας της Α/θμιας Εκπ/σης κ. Πέτρου Γαβρά και Β/θμιας Εκπ/σης κας. Κωστούλας Σακκά. και το  τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς.

Τις εργασίες  παρακολούθησαν 40 περίπου εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν σε σχολεία του Νομού Ηλείας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε :
- δραστηριότητες στο  δάσος Σεφερλή (δραστηριότητες αφόρμησης και δραστηριότητες από το νέο πρόγραμμα της WWF «Το μέλλον των δασών») από τη Μαρία Δεδάκη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς.

- Στο χώρο του ΚΠΕ έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων από τον Υπεύθυνο του ΚΠΕ  κ. Παναγιώτη Σταθόπουλο.

- Χαιρετισμούς απηύθυναν : Ο κ.Πέτρος Γαβράς Υπεύθυνος Π.Ε.Α/θμιας Ηλείας, η κ. Κωστούλα  Σακκά Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Ηλείας, ο Δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής  ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι σχολικοί σύμβουλοι Α/θμιας Εκπαίδευσης κα Ψαράκου και κα Μπανάκα.

- Εισήγηση για το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το μέλλον των δασών» της WWF  από τoν κ. Παναγιώτη Κορδοπάτη επιστημονικό συνεργάτη της WWF του προγράμματος «Το μέλλον των δασών»

 Η κ.Σβορώνου Ελένη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς παρουσίασε  στους εκπαιδευτικούς το cd - rom της WWF για την  κλιματική αλλαγή  «Το κλίμα είναι στο χέρι σου»

 Ακολούθησαν βιωματικές δραστηριότητες  για την κλιματική αλλαγή.

Η ημερίδα έκλεισε με ασκήσεις ανατροφοδότησης από τους συμμετέχοντες και  χορήγηση των βεβαιώσεων συμμετοχής τους.