Το Κ.Π.Ε. Κρεστένων, στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» συνδιοργανώνει με το ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων  ενημερωτική Εσπερίδα το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18.00στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων με τίτλο  «Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία».

Η Εσπερίδα απευθύνεται στην ευρύτερη τοπική κοινωνία και στοχεύει στην ευαισθητοποίησή της σε θέματα μεσογειακής διατροφής και υγείας στα πλαίσια της αειφορίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διασύνδεση της μεσογειακής διατροφής με την προστασία της σωματικής, συναισθηματικής και ψυχικής υγείας και ευεξίας καθώς και την πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών. Επιδιώκεται επίσης η  διασύνδεση των διατροφικών συνηθειών με την παραγωγή και μεταποίηση μέσω της τοπικότητας και εποχικότητας των διατροφικών προϊόντων, θεματική ενότητα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας» που συντονίζει το ΚΠΕ Κρεστένων. Με την ανάδειξη της βιολογικής, περιβαλλοντικής και  πολιτισμικής αξίας της μεσογειακής διατροφής επιδιώκεται η δυνητική υιοθέτησή της στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες

Κεντρικός εισηγητής της Εσπερίδας θα είναι ο κ. Μιχάλης Λεοτσινίδης, Καθηγητής Υγιεινής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών. Το γνωστικό του αντικείμενο εστιάζεται στην «Υγιεινή – Περιβαλλοντική Υγιεινή». Έχει δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικές εργασίες σε ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει λάβει μέρος σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια με παρουσιάσεις εργασιών. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος σε περισσότερα από 40 ερευνητικά προγράμματα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Εσπερίδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.00-18:15: Προσέλευση – Χαιρετισμοί

18.15-18:30: «Το ΚΠΕ Κρεστένων και οι δράσεις του για το Περιβάλλον και την Αειφορία», Πέτρος Γαβράς, Υπεύθυνος ΚΠΕ Κρεστένων

18:30-19:00: «Η τοπικότητα και εποχικότητα των προϊόντων διατροφής ως αειφορική αξία», Τσούρα Αγγελική, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη ΚΠΕ Κρεστένων

19.00-20:00: «Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία», Μιχάλης Λεοτσινίδης, Καθηγητής Υγιεινής, Διευθυντής Εργαστηρίου Υγιεινής Πανεπιστημίου Πατρών

20.00-20:30: Ερωτήσεις – Συζήτηση

20.30: Λήξη εργασιών Εσπερίδας