Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του παγκόσμιου κοινού για τα διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα του περιβάλλοντος. Με αυτή την αφορμή ,το Κ.Ε.ΠΕ.Α  Κρεστένων στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2021-2022, σύμφωνα με την αριθ. Πρωτ. Φ11/154902 /Δ7/30-11-2011 Εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ  «Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) κατά το σχολικό έτος 2021-2022», προγραμματίζει την υλοποίηση δράσης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας, το Νηπιαγωγείο Ανδρίτσαινας, το Μαθητικό Δίκτυο «Ατίθασα Πινέλα» και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ανδρίτσαινας.

Η δράση αφορά Εργαστήριο παρασκευής σαπουνιών (επαναχρησιμοποίηση ελαιόλαδου) και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας, με τήρηση όλων των μέτρων απόστασης και ατομικής υγιεινής για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ανάδειξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων που δημιουργούνται σε όλες τις φάσεις – από την παραγωγή ως την κατανάλωση των προϊόντων – και σε όλα τα επίπεδα – από την οικιακή  ως την επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιδιώκεται επίσης η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων  σε εναλλακτικές  μορφές ανακύκλωσης ή επαναχρησιμοποίησης όπως  είναι η σαπωνοποίηση χρησιμοποιημένου ελαιόλαδου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στα συνημμένα pdf αρχεία.

Σχετικά Αρχεία