Στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους, το ΚΠΕ Κρεστένων συνδιοργανώνει με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 18:00 στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο, Ημερίδα με τίτλο «Το χαμόγελο της αβύσσου: Ένα μουσικο-ποιητικό οδοιπορικό στοχασμού, προβληματισμού και ευαισθητοποίησης».

Κεντρικός εισηγητής της Ημερίδας θα είναι ο Δρ Αρτέμης Αθανασάκης, καθηγητής Περιβαλλοντικών Επιστημών του Μαρασλείου Διδασκαλείου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εισήγησή του με τίτλο «Το χαμόγελο της αβύσσου» είναι ένα μουσικο-ποιητικό οδοιπορικό στοχασμού, προβληματισμού και ευαισθητοποίησης για την οικονομία, την οικολογία, την παιδεία και τον πολιτισμό. Μια μουσικο-ποιητική αφήγηση αναφοράς στη σύγχρονη αισθητική, κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική, εκπαιδευτική και περιβαλλοντική καθημερινότητα της ελληνικής και πλανητικής κοινωνίας.

Στοχεύει στην ενεργοποίηση του διανοητικού και ψυχοσυναισθηματικού σχήματος: παρατηρώ – βλέπω – ακούω – σκέπτομαι – στοχάζομαι – προβληματίζομαι – ενημερώνομαι και ευαισθητοποιούμαι, για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα και προβλήματα της ελληνικής και παγκόσμιας κοινωνίας. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η γνωστική εκφορά του λόγου, ο οποίος από μόνος του δεν αρκεί για να καλύψει τις μαθησιακές, αισθητικές και μορφωτικές ανάγκες των αυριανών πολιτών. Έτσι προσεγγίζεται μία νέα οπτικοακουστική – συστημική σύνθεση του ποιητικού λόγου με τη μουσική έκφραση η οποία μπορεί να συντελέσει στην αναβάθμιση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ηλείας. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

17:45 – 18:00Προσέλευση – Εγγραφές
18:00 – 18:15Χαιρετισμοί
18:15 – 18:30Παρουσίαση του ΚΠΕ Κρεστένων και των δράσεών του Γαβράς Πέτρος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Κρεστένων
18:30-19:10Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης συμμετεχόντων εκπαιδευτικών για νέες ψηφιακές μεθοδολογικές διαδικασίες. Αθανασάκης Αρτέμης, Καθηγητής Μαρασλείου Διδασκαλείου – Δρ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
19:10-20:00Οργάνωση συζήτησης συμμετεχόντων εκπαιδευτικών μέσω σχεδίων εργασίας Αθανασάκης Αρτέμης, Καθηγητής Μαρασλείου Διδασκαλείου – Δρ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
20:00Λήξη εργασιών  Ημερίδας