Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων, στο πλαίσιο της καθιέρωσης της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», προγραμματίζει για το Οκτώβριο του 2015 τις εξής δράσεις:

1. Συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηλείας – δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων – Ενημερωτικής Ημερίδας Εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας  Εκπ/σης την Τρίτη 13/10/2015 στον Πύργο, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Διοικητήριο) και ώρες 11:00 έως 14:00.

Η Ενημερωτική Ημερίδα, με τίτλο «Περιβάλλον και εκπαίδευση: Δράσεις – προγράμματα», απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με στόχο την υποστήριξή τους στην υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη συμμετοχή τους στα Προγράμματα και στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Κρεστένων. Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση-ενημέρωση σχετικά α) με τα Προγράμματα που υλοποιούνται από το ΚΠΕ Κρεστένων και β) το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας» που συντονίζει. Θα παρουσιαστούν επίσης καλές πρακτικές εφαρμογής προγραμμάτων σχολείων από το προηγούμενο σχολικό έτος και θα γίνουν προτάσεις για δράσεις και δραστηριότητες για το τρέχον σχολικό έτος.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

2. Υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων και συμμετοχή σε βιωματικά εργαστήρια στο ΚΠΕ Κρεστένων και το πεδίο με μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

3. Συμμετοχή της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Κρεστένων στην τελική εκδήλωση, που θα διοργανωθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους Δ/ντές Εκπ/σης, τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σχετικά Αρχεία