Αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα (μονοήμερα και πολυήμερα) υποβάλλονται στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κάθε νομού, σύμφωνα με την εκάστοτε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν έως 30 μαθητές, με τον απαιτούμενο αριθμό συνοδών εκπαιδευτικών.
• Στα πολυήμερα προγράμματα οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί διαμένουν και σιτίζονται στους χώρους της Μαθητικής Εστίας που έχουν παραχωρηθεί στο ΚΠΕ Κρεστένων και θα πρέπει να τηρείται από όλους ο κανονισμός λειτουργίας της. Η Μαθητική Εστία διαθέτει δωμάτια για τους εκπαιδευτικούς και δωμάτια (εξάκλινα- με κοινό μπάνιο) για τους μαθητές.
• Οι δαπάνες διαμονής και διατροφής των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών στα προγράμματα του ΚΠΕ καλύπτονται από το ΚΠΕ μέσα από το Τεχνικό του Δελτίο.

• Στα μονοήμερα προγράμματα, τα σχολεία από μακρινές περιοχές μπορούν να φιλοξενηθούν στην Μαθητική Εστία Κρεστένων  από το προηγούμενο βράδυ με δικά τους έξοδα, κατόπιν συνεννοήσεως με την Εστία (τηλέφωνο 26250 –22591).
• Η δαπάνη μετακίνησης από το σχολείο προς το ΚΠΕ καθώς και από το ΚΠΕ στο πεδίο υλοποίησης του προγράμματος και αντίστροφα καλύπτεται από τις περιβαλλοντικές ομάδες.
• Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί έχουν την ευθύνη για τη συμπεριφορά και την ασφάλεια των  μαθητών τους σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
• Παρακαλούμε να γίνει κατανοητό στους μαθητές (με ευθύνη των εκπαιδευτικών) που θα επισκεφθούν το ΚΠΕ ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα και όχι εκδρομή, και οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε ένα σύνολο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, χωρίς βέβαια να αποκλείσουμε τη διάσταση της ψυχαγωγίας, όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος.
• Η προετοιμασία των μαθητών θα πρέπει να σχετίζεται με την συνέπεια στο Πρόγραμμα και την υπευθυνότητα για τους χώρους και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Επίσης, με την εφαρμογή βασικών κανόνων λειτουργίας ομάδας και συνεργασίας, το σεβασμό στον άνθρωπο και την προσωπικότητά του και προπάντων την ανάγκη προσοχής για την ασφαλή πραγματοποίηση του Προγράμματος.
• Άτομα που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα (σύζυγοι, παιδιά των συνοδών κλπ) δε μπορούν να φιλοξενηθούν ούτε να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες.

Συμπληρωματικές πληροφορίες:
-Η Εστία διαθέτει καρτοτηλέφωνο.
– Όλοι οι μαθητές να είναι εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα ρούχα (ζεστά και άνετα και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια), για δραστηριότητες στο ύπαιθρο.
-Να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους είδη (οδοντόβουρτσα, σαμπουάν  κ.α).
-Σεντόνια και  πετσέτες δίνονται από την Εστία.
– Να μη μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά (δεν τους είναι απαραίτητα).

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 26250-22305.

Οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής τους στο τηλέφωνο 26250-22592

Σας ευχόμαστε καλή προετοιμασία και καλή αντάμωση.

ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΚΠΕ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Α/ΘΜΙΑ: Αιτ/νίας, Ανατ. Αττικής, Αρκαδίας, Αχαΐας, Δ’ Αθήνας, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Λακωνίας, Λευκάδας, Μεσσηνίας

Β/ΘΜΙΑ: Αιτ/νίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Γ΄Αθήνας, Δ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Ζακύνθου, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδας, Μεσσηνίας, Πειραιά