Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων

Πρώτη επίσκεψη μαθητών για τη σχολική χρονιά 2009-10.

Την πρώτη του επίσκεψη μαθητών για τη σχολική χρονιά, δέχτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων το Σαββατοκύριακο 10 – 11 Οκτωβρίου 2009.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της ομάδας μαθητών ήταν ότι απαρτίζονταν από 15 μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας και 15 Φινλανδούς μαθητές. Οι μαθητές αυτοί παρακολούθησαν το διήμερο πρόγραμμα του ΚΠΕ “Ολυμπιακές Διαδρομές” που περιλαμβάνει την πρώτη μέρα επίσκεψη στο φράγμα του Φλόκα και στην κοίτη του ποταμού για τις ανάλογες μετρήσεις ποιότητας του νερού. Την δεύτερη μέρα το πρόγραμμα παρακολούθησαν και 20 εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες της Ε.Ε. που βρίσκονται στην χώρα μας για εκπαιδευτική επίσκεψη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε καθοδηγούμενη επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μετά από σχετική ενημέρωση στους χώρους του ΚΠΕ. Στη διάρκεια αυτής της καθοδηγούμενης επίσκεψης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να κατανοήσουν την διοργάνωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και τη διαχείριση των υδάτων και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Το πρόγραμμα έγινε την αγγλική γλώσσα για να μπορούν να συμμετέχουν και οι Ευρωπαίοι μαθητές και εκπαιδευτικοί. Η όλη διαδικασία άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τόσο για την ποιότητα του προγράμματος όσο και για την άρτια οργάνωση. Φεύγοντας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θέλησαν να ευχαριστήσουν και το προσωπικό της Μαθητικής Εστίας Κρεστένων που με τον τρόπο τους διευκόλυναν το πρόγραμμα στο κομμάτι ξεκούραση ύπνος και φαγητό.